Kasteeltuin Haus Marck in Tecklenburg - de huis basis van de 'Wasserschlossconcerten'
De Euregio Orchestra Academy 2021!

De Euregio Orchestra Academy

Voor deelname aan de orkestacademie werden een 45tal veelbelovende musici tussen 14 en 19 jaar oud uit de Euregio via audities uitgekozen. De informatie over aanmelding werd via de partners en hun netwerken en via muziekscholen, privé-praktijken, conservatoria en jeugdcompetities verspreid. Uiteindelijk bleek er belangstelling ver buiten de Euregio, en kwamen aanmeldingen binnen uit heel Nederland, Duitsland, België, Spanje, Portugal, Roemenië en Hongarije.

De audities verliepen via video-opnames van twee contrasterende werken naar keuze, en daarnaast enkele orkestfragmenten uit het standaard-repertoire.

Het project zelf vond plaats in de gemeenschappelijke herfstvakantie-week in 2021 aan beide zijden van de grens: 15 (avond) tot 24 oktober en bestond uit een week repetities in de Hollager Mühle in Wallenhorst (twee dagen sectie-repetities met de coaches, dan orkestrepetities met Peter Bogaert). Daarbij werd een concertprogramma ingestudeerd, dat dan aansluitend aan de week op meerdere locaties in de Euregio ten gehore gebracht werd, in Münster (22/10), Hagen aTW (23/4) en Enschede (24/10).

Op het programma stond:
Franz Schubert - Ouvertüre "Im italienischen Stile" in D, D. 590
Felix Mendelssohn - Vioolconcert in e op. 64, soliste Judith Stapf
Ludwig van Beethoven - Symfonie nr. 7 in A op. 92

Het enthousiasme van deelnemers en publiek wordt inmiddels bevestigd door meer dan 40000 YouTube clicks.

Donateurs gezocht!

Voor een duurzame ontwikkeling van de Euregio Orchestra Academy zijn wij op zoek naar financiële en andere ondersteuning.

Draagt u het project een warm hart toe, en wil u daar blijk aan geven, dan kan u onder vermelding van „Euregio Orchestra Academy“ geld overmaken aan de Duitse moederstichting. Wil u op een andere manier meedenken of -werken, neem dan contact op via academy@euregio-music-festival.nl.

Rekeninggegevens: Gesellschaft der Freunde und Förderer des Euregio Musikfestivals e.V.
IBAN DE93 2802 0050 5005 3008 00
BIC OLBODEH2XXX
Omschrijving: Euregio Orchestra Academy, „Uw naam en adres“

Wil u meerjarige ondersteuning aanbieden? Dan verheugen wij ons u te leren kennen. Neem dan contact op via freunde@euregio-musikfestival.de.

De Euregio Orchestra Academy 2021 op YouTube

Judith Stapf | Viool
Euregio Orchestra Academy
Peter Bogaert | Dirigent

Franz Schubert: Ouverture im italienischen Stil D.590 in D groot
Felix Mendelssohn: Vioolconcert in e klein op.64
Ludwig van Beethoven: Symfonie Nr. 7 in A groot op.92

Links naar de concertopname uit de Ehem. Kirche in Hagen a.T.W. op 23.10.2021 op YouTube:

Impressies van de EOA 2021

 

De Euregio Orchestra Academy wordt in het kader van het INTERREG-programma Duitsland-Nederland ondersteund met middelen uit het Europees fonds voor Regionale Ontwikkeling.