6 april 2021 Osnabrueck | Het Bundesjugendorchester
Kasteeltuin Haus Marck in Tecklenburg - de huis basis van de 'Wasserschlossconcerten'

Muzikanten gezocht - Doe auditie!

Duits/Nederlandse orkestacademie in de herfstvakantie van 2021! Internationale coaches - 45 musici - 3 concerten - alles inbegrepen!
Voor de Euregio Orchestra Academy zijn we op zoek naar jonge talenten tussen 14 en 19 jaar uit de Euregio (Nederland-Duitsland), die reeds enige orkestervaring hebben, en op hoog niveau willen samenspelen in een project in de herfstvakantie van 2021. Tijdens een intensieve repetitieweek wordt een concertprogramma ingestudeerd onder begeleiding van internationale coaches en dirigent Peter Bogaert met als spetterende afsluiting een drietal slotconcerten in de Euregio!

Dirigent
Peter Bogaert

Na 10 jaar als concertmeester bij het Orkest van het Oosten in Enschede, nauw betrokken als coach/repetitor/dirigent bij het Nationaal Jeugdorkest Nederland (NJO), en als violist en dirigent onderweg in heel Europa.

Programma
Franz Schubert - Ouvertüre "Im italienischen Stile” in D, D. 590

Felix Mendelssohn -Vioolconcert in e op. 64, solist ntb.

Ludwig van Beethoven - Symfonie nr. 7 in A op. 92

Data
Vr. 15 oktober: Aankomst, Hollager Mühle bij Osnabrück
Za 16 oktober - zo 17 oktober: Groepsrepetities met coaches
Ma 18 oktober - do 21 oktober: tutti-repetities met Peter Bogaert
Vr 22 oktober: Concert Oldenzaal, Plechelmusbasiliek
Za 23 oktober: Concert Münster, Petrikirche
Zo 24 oktober: Concert Osnabrück

Orkestbezetting
8 eerste violen
8 tweede violen
7 altviolen
6 celli
3 contrabassen
2 fluiten
2 hobo’s
2 klarinetten
2 fagotten
2 hoorns
2 trompetten
1 pauken

Aanmelding met video-auditie voor alle instrumenten
per mail aan academy@euregio-music-festival.nl

Deelname is kosteloos: repetities, concerten, onderdak, maaltijden en transport tijdens de week zijn inbegrepen!
Verdere informatie en formulieren onderaan deze pagina
Nog vragen?
academy@euregio-music-festival.nl

Auditie doen is heel eenvoudig:

Het onderstaande formulier invullen (bij minderjarigen de handtekening van een ouder niet vergeten!) en het  terugsturen naar: academy@euregio-music-festival.nl
Tot kan je dan een video-link (youtube, vimeo) sturen met 2 contrasterende werken naar keuze en naargelang het instrument de onderstaande orkestfragmenten uit Beethoven 7:

Viool - eerste deel maat 84-130 (zowel 1ste als 2de vioolpartij)
Altviool - eerste deel maat 84-130, tweede deel, maat 27-50
Violoncello - eerste deel maat 277-299, tweede deel maat 27-50 (vc 1)
contrabas - eerste deel maat 277-299, tweede deel maat 191-203
Fluit - (fluit 1) eerste deel maat 63-88, derde deel maat 236-284
Hobo - (hobo 1) eerste deel maat 300-310, tweede deel maat 150-183
Klarinet (klarinet 1)  - tweede deel maat 101-134
Fagot - (fagot 1) tweede deel maat 150-183, derde deel maat 236-284
Hoorn - (hoorn 1 of 2), eerste deel maat 89-100, maat 438-450, derde deel maat 181-222 (hoorn 2), vierde deel, maat 20-28, maat 443-465
Trompet - (trompet 1), eerste deel maat 89—110, vierde deel maat 146-161
Pauken - eerste deel maat 89-110, maat 254-264, vierde deel maat 1-43


Geef ajb bij aanmelding aan of je een partij toegestuurd wil krijgen!

Aanmeldingsformulier

De locatie

We zijn in oktober te gast in de heerlijke Hollager Mühle!

Hier worden we in alle opzichten in de watten gelegd: we overnachten in meerpersonenkamers in de molentoren en in de blokhut, en repeteren in het paviljoen. De smakelijke huiskeuken verzorgt ons met spijs en drank!

En ook voor verstrooiing is rijkelijk gezorgd, met vijver, beachvolleybal- en voetbalterrein, kicker, etc...

Kijk vooral eens op: www.hollager-muehle.de

Hollager Mühle
Neulandstraße 44
49134 Wallenhorst

Een greep uit een dag in de Academy:

8-9u: ontbijt
10-13u: repetitie (groep of tutti)
13u: lunch
14-15u: vrije tijd
15-18u: repetitie (groep of tutti); tussendoor vieruurtje
18u30: avondeten
20-22u30: optioneel repetitie/coaching/kamermuziek

Op concertdagen bijvoorbeeld zo:

8-10u: ontbijt
11-13u: repetitie (optioneel)
13u: lunch
14u30: koffie/thee, lunchpakket maken
15u: transfer naar concertlocatie
16-17u: voorrepetitie ter plekke
18u: concert
20u30: terug naar de Hollager Mühle
tot 22u30: BBQ ed.

Wie zijn wij?

Peter Bogaert
Artistieke leiding en dirigent

Peter is de artistiek eindverantwoordelijke van de Academy en dirigeert het orkest tijdens de projectweek.
Als veelzijdige violist, concertmeester, dirigent en componist actief in heel Europa, werkt hij als gast-concertmeester bij orkesten in Nederland en België, Zwitserland en Frankrijk. Hij is concertmeester van het innovatieve BOHO Strings in Antwerpen. Tussen 2012 en 2019 was hij plaatsvervangend 1ste concertmeester bij het Orkest van het Oosten in Enschede, en tussen 2009 en 2016 artistiek leider van het daaraan verbonden kamerorkest en Baroque Academy.
Als solist speelde hij de laatste jaren nieuw werk voor solo-viool op festivals in Denemarken, Duitsland, Nederland en België, Bach met het Orkest van het Oosten en Jan Willem De Vriend, en Max Richters 4 Seasons Recomposed in België met Jef Neve en orkest, Piazzolla met Orkest La Passione, en Vladimir Martynov’s Come In! met Boho Strings.
Als lid van het Axyz-ensemble in Amsterdam nam hij twee CD's op met werk beïnvloed door Karnatische en Turkse muziektradities, en speelde concerten in Nederland en Spanje. Tussen 2008 en 2014 was hij eerste violist van het Valerius Ensemble. Hij speelt regelmatig kamermuziek met befaamde musici, waaronder Bert van den Brink, Sonja van Beek, Pauline Oostenrijk, Esther Apituley, Jan Willem De Vriend, Matias de Pinto Oliveira, Jef Neve en Liza Ferschtman, en was te gast bij het Airco-Ensemble en het Combattimento Consort Amsterdam, met wie hij als solist de integrale Concerti Grossi opus 6 van Händel opnam. Hij heeft kamermuziekconcerten gespeeld in Nederland, Duitsland, België, Denemarken, Italië, Zwitserland, Colombia en Brazilië.
Als dirigent is hij verbonden aan de Universiteit Twente - als muzikaal leider van het Musica Silvestra studentenorkest en Stichting InSPE, en aan het Deventer Kamerorkest. Hij heeft daarnaast de laatste jaren gedirigeerd bij o.a. de Nederlandse Reisopera (Berlioz: Les nuits d’été), Opera op het Hogeland (Verdi: La traviata), Stichting InSPE (Jesus Christ Superstar, West Side Story, Fiddler on the Roof), het Nationaal Jeugd Orkest (Goebaidulina fagotconcert), het Orkest van het Oosten, de Belgische Kamerphilharmonie, de Manchester Camerata, Turku Sinfonia het Belgrade Chamber Orchestra en Sofia Sinfonietta. In de zomer van 2021 staat bij Opera op het Hogeland Cavalleria Rusticana van Mascagni op het programma.
Hij is een graag geziene strijkers- en orkestcoach bij verschillende jeugd-en amateur-orkesten in België en Duitsland, en is een regelmatige gast-repetitor bij beroepsvoorbereidende organisaties als het Euregio Festival Orkest in Osnabrück en het Nationaal Jeugd Orkest in Nederland. Sinds 2019 doceert hij op een masterclass in het kader van het Zezere Festival in Tomar, Portugal.
Als componist heeft hij muziek geschreven voor zichzelf en verschillende ensembles uit het Orkest van het Oosten en daarbuiten, en heeft werken gearrangeerd van Bach tot Piazzolla. Zijn werken worden gespeeld in Nederland, België, Duitsland en Denemarken.

Esther Sinka
Orkestchef

Als verantwoordelijke voor het orkest is Esther permanent aanwezig, altijd een luisterend oor en naast ervarene orkestchef ook een uitstekende klarinettiste! Ze studeerde klarinet aan de Musikhochschule Köln en volgt momenteel de masterstudie orkestmanagement aan de HfMdK Frankfurt. Sinds meerdere jaren begeleidt Esther eveneens muziek-profielklassen op verscheidene onderwijsniveaus, ook werkt ze projectmatig voor producties van het Euregio Muziek Festival in Osnabrück. Zo was ze in 2018 en 2019 reeds betrokken bij het Euregio Festival Orkest.

André Kerver
Coach blazers

André studeerde bij Walter Boeykens, Harry Sparnaay en George Pieterson. Naast en na zijn voormalige functie als soloklarinettist in het Orkest van het Oosten is hij nog steeds internationaal actief als docent, kamermusicus en solist. 
André werkte als solist met dirigenten als Jaap van Zweden, Vasili Petrenko, Jan Willem de Vriend, Gabriele Bellini, Roy Goodman en Woldemar Nelsson en trad op in de meeste Europese landen, Amerika, China en India. Bovendien werkt hij regelmatig in Brazilië, een land waar hij sinds 1991 een speciale band mee heeft.
Hij is mede-oprichter van het Valerius Ensemble. Aan het ArtEZ conservatorium doceerde André hoofdvak klarinet en kamermuziek. Onlangs richtte hij de stichtingen Clarinetsound en Borboleta Music op ter promotie van zijn instrument en van nieuwe, geimproviseerde muziek in wisselwerking met andere kunststromingen.

Luis Andrade
Coach celli

Geboren in Madeira geldt Luis Andrade als een van de meest veelzijdige persoonlijkheden van Portugal. Hij is regelmatige gastdirigent bij het Orquestra Classica de Madeira, Netherlands Symphony Orchestra, Bangkok Symphony Orchestra, Limburgs Symfonie Orkest, Ensemble Lyatochinsky Kiev, Orquestra Camera Portuguesa, Youth Orchestra Portugal en het Valerius Ensemble. Hij geeft recitals in Duitsland, Belgie, Nederland, Portugal en Korea en werkt als cellist in het orkest Phion in Enschede en Arnhem. Als lid van het String Trio of the Netherlands Symphony Orchestra werkte hij mee aan concerten en radio-opnames in Duitsland, Portugal en Nederland.

Mara Smit
Coach altviolen

Mara werd in Giessen geboren en begon op 7-jarige leeftijd met vioolspelen. Toen ze veertien was stapte ze over op altviool en won prijzen bij de wedstrijd ‘Jugend musiziert’, was aanvoerder in het Landesjugendorchester Hessen en lid van het Bundesjugendorchester Duitsland. Daarna studeerde ze bij Prof. Johannes Lüthy in Freiburg en Karlsruhe, en sloot haar Konzertexamen af bij Prof. Felix Schwarz in Rostock.

Orkestervaring deed ze op doorheen heel Duitsland in de Junge Deutsche Philharmonie, bij het Philharmonisches Orchester Freiburg, het SWR Sinfonieorchester, en het Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin. Tegenwoordig is ze nog regelmatig te gast bij de NDR Radiophilharmonie Hannover, de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen en bij de Dortmunder Philharmoniker. Sinds 2008 is Mara plaatsvervangend aanvoerder bij het Sinfonieorchester Münster.
Naast haar werkzaamheden als orkestmusicus, is Mara Smith gepassioneerde kamermuzikante.

 

De Euregio Orchestra Academy wordt in het kader van het INTERREG-programma Duitsland-Nederland ondersteund met middelen uit het Europees fonds voor Regionale Ontwikkeling.