zondag 17 juni | OPEN AIR in de kasteeltuin: Düsseldorf Gitaarkwartet | Haus Marck, Tecklenburg
zondag 17 juni | OPEN AIR in de kasteeltuin: Düsseldorf Gitaarkwartet | Haus Marck, Tecklenburg
Het Euregio Festival Orchestra 2018: BEDANKT! Je bent geweldig!!

Over ons - festival & historie

Met jonge getalenteerde musici, interessante programma's, bijzonder sfeervolle concert - lokaties, presenteert het Euregio Music Festival ruim 23 jaren nieuwe, bijzonder getalenteerde musici in de stadregio Enschede en Hengelo, Osnabrueck en Munster.

Grensoverschrijdingen vormen een belangrijke steunpilaar in de groei van het festival. De samenwerking tussen de Nederlandse en Duitse partners die bestaat uit een samengaan van hoogtalente musici, die een menging vormen van verschillende stijlrichtingen, die samengaan in ongewone concertzalen van klassieke muziek tot Crossover van Barokzalen tot Fabriekshallen. Dit alles maakt dat het Euregio Music Festival jaarlijks een bijzondere ervaring is.

De samenwerking tussen Ondernemers veroorzaakt dat het Euregio Music Festival attractieve concerten op hoog niveau zal kunnen blijven organiseren.

Het Euregio Music Festival werd door de in Osnabruck geboortige Timo Maschmann opgericht. Als vrijetijd hoornist met een academische afsluiting van zijn studie in Geneeskunde en Economie. Tevens studeerde hij als Cultuur Organisator in zijn geboortestreek. In 2009 stichte hij het Euregio Musik Festival om het Festival ook een maatschappelijke positie te verstrekken.