Kasteeltuin Haus Marck in Tecklenburg - de huis basis van de 'Wasserschlossconcerten'
10 april 2024, 19.00 uur OsnabrückHalle | Wiebke Lehmkuhl & Nationaal Jeugdorkest "Also sprach Zarathustra"
10 april 2024, 19.00 uur OsnabrückHalle | Wiebke Lehmkuhl & Nationaal Jeugdorkest "Also sprach Zarathustra"

Over ons - festival & historie

Met jonge getalenteerde musici, gevarieerde programma's en sfeervolle concertlocaties presenteert het Euregio Music Festival al ruim 25 jaar nieuwe, bijzonder getalenteerde musici in de stadsregio Enschede en Hengelo, Osnabrück en Münster.

Grensoverschrijdende samenwerking vormt een belangrijke steunpilaar in de groei van het festival. De samenwerking tussen Nederlandse en Duitse partners, het aantrekken van getalenteerde musici, een mengeling van verschillende stijlrichtingen en ongebruikelijke concertzalen - van klassieke muziek tot cross-over, van barokke pracht tot oud industrieel erfgoed; Dit alles maakt dat het Euregio Music Festival elk jaar een bijzondere ervaring is. Ook de samenwerking met bedrijven in de regio zorgt ervoor dat het Euregio Music Festival op hoog niveau aantrekkelijke concerten kan blijven organiseren.

Het Euregio Music Festival werd door de uit Osnabrück stammende Timo Maschmann opgericht. In zijn jeugd leerde hij hoorn spelen, en later studeerde hij geneeskunde, economie en cultuurmanagement. In 2018 en 2019 organiseerde het EMF met groot succes 2 edities van het Euregio Festival Orchestra voor conservatoriumstudenten uit heel Europa.