Kasteeltuin Haus Marck in Tecklenburg - de huis basis van de 'Wasserschlossconcerten'
De Euregio Orchestra Academy 2021!

Welkomstwoord van de beschermheer

Ik heb het genoegen als beschermheer te mogen optreden voor de 23ste editie van het Euregio Muziekfestival en verheug me reeds op de vele voorstellingen en zinnenprikkelende activiteiten.

Reeds sinds het begin staat het Euregio Muziekfestival garant voor culturele verscheidenheid en grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden en de ondersteuning van veelbelovende jongeren uit Duitsland en Nederland.

Ook dit jaar vinden in de Euregio weer ontmoetingen plaats tussen talentvolle top-musici die met hun kunnen zullen overdonderen en zo de internationale cultuuruitwisseling zullen verrijken. Bijzonder is dit jaar de oprichting van het Euregio Festival Orchestra, dat voor het eerst concerten zal geven in Münster, Osnabrück en Oldenzaal.

De aanwezigheid van namen als Hossein Pishkar, Claudio Bohórquez, Leonid Gorokhov en Max Raabe met zijn Palast Orchester, toont aan dat dit festival ook buiten de regio een grote faam geniet.

Ik wil dus een grote dank uitspreken aan de organisatoren, alle medewerkers en vrijwilligers. Eveneens aan de sponsoren, en niet in de laatste plaats aan alle artiesten, die al deze aantrekkelijke concerten mogelijk maken.

Ik wens alle deelnemers en gasten bijzondere belevenissen en ervaringen toe.

Dr. Eduard Hüffer
Honorair consul van Nederland in Münster